Tuesday, October 21, 2014

My English teacher made me cry.

Používání seznamek je věc, kterou Češi neradi přiznávají. Ale v Americe jsou POF, Tinder, Okcupid etc. na denním pořádku. Proč to odsuzovat?



Po přečtení několika konverzací a článků mi to nedalo a stáhla jsem si aplikaci Tinder.
Funguje to tak, že se vám zobrazují fotky potencionálních uchazečů (hahaha) a vy dáváte LIKE or NOPE. Pokud máte match, můžete si s dotyčnou osobou psát. Výhoda na Tinder je ta, že ho nezná moc Čechů a tak se můžete seznámit se spoustou cizinců.
Já si v tuhle chvíli aktivně píšu se třemi Američany žijícími v ČR a jedním z vojenské základny v Německu. Denní používání angličtiny mi hodně pomáhá. Vidím svoje chyby a snažím se je zlepšovat.

Nick

Pochází z Minnesoty, v Česku je momentálně asi měsíc a stejně jako v USA pokračuje ve výuce angličtiny. Na první pohled z něj vyzařuje taková pozitivní energie, vždycky je milý a směje se. A jelikož N. učí, rozhodla jsem se, že si jednu Private English Lesson vyzkouším.
Zjištění #1 Američani si časem nelámou hlavu a 10-15 minut pro ně nic není (sice chodím všude zásadně pozdě, ale čekání nesnáším). První hodinu jsme věnovali seznámení se s podmínkami, mým požadavkům a trochu potrénovali pronunciation.
Další hodinu jsme začali hrou 1-5 syllables, phrasal verbs, pronunciation (pláč poprvé) a pak jsme si jen povídali. N. mi vyprávěl, jak je těžké žít tak daleko od rodiny a přátel (pláč podruhé) i přes to, že se do Prahy zamiloval a má tu super kamarády. Nutno podotknout, že jsem na pátek spala 4 hodiny a byla jsem hrozně emotional, ale představila jsem si sebe v jeho roli a bylo mi tak nějak smutno. Zjištění #2 Amíci vážně neumí smrkat! Jestli někomu vadí mlaskání, tak tohle vadí mně.
Private lessons s Nickem jsem si zamilovala anyways. Jsou to takové moje malé americké chvilky. Kousek po kousíčku a za chvíli tam budu.

,,Thanks a lot Nick! And sorry for that 'tiredsadcoldidiotlazycrazycrying' me haha."

,,It's alright!!! Don't worry, Dadis :) I don't judge you at all."



Takže doporučení:
#1 neodsuzujte seznamky
#2 pokud chcete zlepšit English, něco s tím udělejte
#3 nestyďte se
#4 chce to dostatek spánku! haha

1 comment:

  1. Haha, to máš štěstí! Asi by mě napadlo tohle v česku udělat. Palec nahoru:)

    ReplyDelete