Thursday, June 15, 2017

Flight tickets, agency fee & what's next?


Taky máte tak rádi překvapení? Já ano! A jedno takové mě čekalo ve středu.
Od doby, co jsem se vrátila zpět do matching jsem začala kontrolovat mailovou schránku několikrát denně. Je to opravdu důležité, protože si vás může přidat rodina a pokud se zrovna nepodíváte na profil, nemusíte o tom ani vědět. Vždy, když si vás totiž rodina přidá, tak vám přijde informační zpráva se jménem rodiny a lokalitou (takže už předem víte, na co se můžete těšit).
Tohle už mám za sebou, ale kontrola mailu nekončí, ba naopak. Samozřejmě jsem v kontaktu s HM, ale hlavně s agenturou.

5. června 2017 21:53
Good news from Cultural Care Au Pair
Dear Daniela,
This makes it official! We are so pleased that the _____ family in NY would like to welcome you into their home as their au pair.

Podobně bude vypadat i váš první mail od agentury po tom, co potvrdíte match s rodinou. Informují vás v něm o dalších krocích, které bude potřeba udělat a popřejí vám hodně štěstí.
Další mail, který mi přišel byl ohledně nové LCC (koordinátorky) pro mou oblast, což se mě zatím netýká, ale je dobré vědět co a jak.

7. června 2017  13:54
Your flight itinerary is available
Dear Daniela,
Please know that your flight itinerary is now available in your online account. Please login to view your flight information and confirm that your date of travel, departure gateway, and name is displayed correctly. If any information is not accurate, please contact your local office immediately. Additionally, understand that this information is subject to change and you are responsible for continuing to check this information within the weeks before your departure.
Sincerely,
Cultural Care Au Pair

JÁ BYLA V ŠOKU!!! Byla jsem ve fitku, po tréninku jsem šla na "kardio" (mých 5-10min chůze do kopce...) tak si projíždím Instagram a najednou jsem si všimla zprávy na mailu. No čekala jsem něco ve stylu "Mexický týden v Lidl" nebo tak něco, ale on to byl mail ohledně letenek!? 2 dny po match s rodinou a 3 měsíce před odletem? Absolutně jsem to nečekala! Bohužel jsem nevěděla, jak se k letenkám dostat, takže jsem to nechala až na doma a musím se s vámi podělit o detaily:

British Airways BA 853
28 August 2017 6:50 Prague (Ruzyne) 8:00 London (Heathrow) AIRBUS INDUSTRIE A320

American Airlines AA 101
28 August 2017 10:15 London (Heathrow) 13:10 New York (JFK) BOEING 777

Hned po příchodu domů jsem volala Kateřině z CC, abychom společně probraly co vše musím zařídit - zaplatit poplatek agentuře, poslat kopii maturitního vysvědčení, výpis z trestního rejstříku, podepsaný agreement form, potvrzení od doktorky…
Registrační poplatek je tedy 9900, ale CC má často akce, kdy máte 30% slevu, pokud splníte určité podmínky - letos je to minimálně 500 hodin zkušeností s dětmi pod 2 roky a odlet do 30.9.2017. Takže pokud ještě váháte, teď je nejvyšší čas!
Ve faktuře je potom ještě pojištění, storno poplatek a sportovní připojištění. Storno poplatek letos využívat nebudu, ale sportovní připojištění ještě promyslím. Nemyslím si sice, že bych dělala nějaké riskantní sporty, ale určitě chci chodit do fitka a přemýšlela jsem nad trenérským kurzem… Tak ještě uvidím, času na rozhodování mám dost.

Dále pak následuje zaplacení J-1 víz a schůzka na U.S. Embassy. Jsem v kontaktu s Deny z Českých Budějovic, která se mnou poletí, takže to budeme vyřizovat spolu a určitě vám zase napíšu článek co a jak.

Dee x

1 comment: