Monday, June 20, 2016

This is how we do: PROM BALL & GRADUATION!


 9th February 2016


Nebyla bych to já, aby se zase něco nestalo...
Ráno jsem šla k doktorce na odběry - sestra mě pozvala do ordinace, zvedám se ze židle, házím telefon do kabelky a... 'Hmm, těsně vedle' prohlašuji se smíchem. Těsně vedle to sice bylo, ale tak akorát na to, aby můj chořičký iPhonek mohl začít svůj boj. Vibrace zpráv mě držely nad vodou, že to ještě nevzdal, ale displej nejevil žádné známky života.

Krev odebrána a já sprintovala téměř s pláčem k mamce do práce. Po větě 'No co ti na to mám asi říct!?' jsem usoudila, že bude lepší jít rovnou ke kadeřnici. Kolik jsem měla energie po odpolední v práci, vstávání v 6, odběrech a ještě bez snídaně? Hádáte správně! Podobně jako můj stále-ještě-vibrující-ale-jinak-zcela-spící telefon.
Nevadí, dnes je přece ples a všechno bude krásné a třpytivé, tak si to nebudeme kazit.

Na hlavě už jsem měla zapletený drdol, vzala jsem veškerou kosmetiku, kterou jsem si ráno koupila a štrádovala jsem si to domů. No, můj makeup sice nevypadal tak, jak jsem si představovala, ale to proto, že jsem neměla ty stejné produkty (nebo možná spíš proto, že já a stíny nejsme prostě úplně BFF haha). Každopádně to vůbec nebylo zlé! Obě oči i obočí byly +- nastejno a to je důležité.

Na Zličíně jsem si dobila OpenCard (pokuta by mi ještě tak scházela!) a vydaly jsme se na cestu metrem - já, maturitní šaty a obrovská taška Jordan, kterou nosím do fitka. Skvělá společnost! Myslím, že bychom takhle měly vyrážet častěji haha. Dokonce mi pán na Můstku na eskalátorech řekl, že neví, zda jsem si všimla, ale že na mě všichni koukali a že mi to moc sluší. No nevím, jestli všichni koukali, proto, že mi to tak slušelo, ale pán mě hrozně potěšil.

K plesu toho asi moc neřeknu, bylo to vše hrozně rychlé a chaotické. Největší gól večera byl ale, když mamka vytáhla chicken nuggets z McDonald's! Já nevěřila svým očím! Nuggetky v saku a sladkokyselou omáčku v kabelce, kdyby na to jejich pašování někdo náhodou přišel hahaha.





3rd June 2016

Maturita? Nebudu říkat, že to nic nebylo ale proč, PROČ TOLIK STRESU!?
Já osobně jsem byla celkem nervózní u připouštěček, to mi bylo vyloženě zle. No a na písemné maturity jsem šla s úsměvem a pozitivně naladěná! Haha až jsem se cítila trochu provinile, že nestresuji jako ostatní. Ale ne, ono to vážně nic tak hrozného nebylo. Celkově všechny písemné testy dopadly nad moje očekávání a ta ústní část taky nebyla nic, co by se nedalo zvládnout.

Celý měsíc, co jsme měli místo svaťáku (naše škola měla asi rekordní počet maturantů) jsem si říkala, jak bych se měla učit a vyčítala si, že se neučím a že jsem se neučila ve škole a jak bych teď změnila ty 4 roky a že to nedám a půjdu v září a že bych to teda radši měla dát a tak dále a tak dále... Ne, že by na zpytování svědomí bylo už trochu pozdě haha.

Naše třída měla ústní rozdělené na 3 dny - 3., 6., a 7.7. - a já měla to štěstí a byla jsem v první skupině. Díky Bože! Víc stresu a maturitních statusů na FB bych už asi nesnesla. Celá naše skupina prošla jak Češtinou, tak Angličtinou a mohlo se jít slavit. Já jsem si, jak jinak, šla koupit něco za odměnu a jela jsem si oddychnout domů. Nakonec jsem tedy stejně spala v Praze, ale party žádná.

Musím říct, že jsem na sebe velmi pyšná za to, že jsem všechny ty krušné z-postele-do-školy-ze-školy-do-práce-z-práce-do-postele dny přežila se zdravým rozumem. Myslím, že je super, když člověk dokáže chodit do školy a mít k tomu ještě poloviční úvazek v práci. Já jsem celkově za Foot Locker hrozně ráda. Hlavně proto, že jsem se tím hrozně osamostatnila. Vše jde, když se chce a já to dala!
Zase o krůček blíž.



Všem letošním maturantům gratuluji a všem budoucím přeji hodně štěstí!
Dee x

2 comments:

  1. Měla jsi moc krásné šaty! Já měla šaty po kolena, jen takové obyčejné (mám je ještě ve skříni), ale nic lepšího jsem zrovna v tu chvíli nemohla dovolit.

    Já jsem s maturitou moc nestresovala. Jelikož jsem dělala doklasifikace, tak jsem na učení měla celé tři měsíce. Horší to bylo, když jsem se dozvěděla, že v prvním termínu odmaturovalo z mojí třídy jen sedm lidí, to jsem pak trošku nervózní byla :-D. Navíc jsme dělali státní část maturity na jiné škole, takže to bylo takové zvláštní. Ale moc gratuluji k tvojí úspěšně složené zkoušce!

    ReplyDelete
  2. Moc děkuji za milý komentář! :)
    Matruitní stres by se měl zakázat haha

    ReplyDelete