Thursday, June 8, 2017

New York, New York


Tak se vám opět hlásím po dvou měsících... Musím vám říct, že matching tedy opravdu není žádná procházka růžovým sadem. Jste vlastně odkázaní na to, jak poutavě jste vyplnili přihlášku, jaké máte zkušenosti s dětmi a možná i trochu na to, jaké jste zvolili fotky. Kdybych to chtěla odlehčit, dalo by se to přirovnat třeba k Tinderu. Nemůžete nikomu napsat, dokud si vás někdo nevybere. A vlastně ani to nic neznamená...

Měla jsem na profilu několik rodin. Prvních asi 5 si mě přidalo, dvě zmizely, než jsem stihla zareagovat a zbytku jsem poslala kratičkou zprávu o tom, že se mi líbí jejich profil a chtěla bych se s nimi lépe poznat. Ovšem ale bez odpovědi. Dokonce jsem si i říkala, jestli se jim moje zprávy vůbec ukazují...
Dále tu byly rodiny, které neměly vyplněný profil nebo se mi z nějakého důvodu nezamlouvaly - tady jsou dvě možnosti, buďto jim můžete napsat (agentura doporučuje) a na základě několika zpráv změnit názor (či nikoliv), nebo je po 24 hodinách smazat. Já si prošla všemi možnými variantami.
Byly dvě rodiny, které se mi líbily. Rodina z Washington DC s 13ti měsíčním chlapečkem a miminkem na cestě a potom americko-indická rodina s šestinedělním chlapečkem z Bethlehem, PA. První rodinu bych brala hned, moc se mi líbila jejich přihláška, ale bohužel si přes víkend vybrali někoho jiného. U druhé rodiny jsem si nebyla moc jistá tím, že oba rodiče byli Indové, narození v Americe. Ale na druhou stranu jsem člověk otevřený novým věcem a zkušenostem a myslím si, že si mě vybrali hlavně kvůli fotkám ze Srí Lanky. Nicméně jsem se domluvila s HM na Skype, na který jsem bohužel nemohla dorazit, protože jsem si musela vyměnit směnu v práci. Předem jsem se omluvila a navrhla, že bychom si mohli zavolat později, jenže host mom mi napsala, že to jim bohužel nevyhovuje a ať dám vědět, zda to stihnu. Jenže já už tou dobou byla v práci. No skončilo to tak, že jsem se žádné další odpovědi nedostala a čekala jsem, až se mi na profilu objeví další rodina.

5/22/17 mi přišel informační email o tom, že si můj profil prohlíží rodina z Pelham, NY. Mladý pár, dvě děti - kluk 5 let a holčička v září 2 roky. Oba rodiče a chlapeček dělají crossfit, rodiče vstávají ráno v 5, aby si mohly jít před prací zacvičit, mají doma dokonce i běžecký pás a nějaké fitness vybavení. Takže jsem si hned řekla, že s touhle rodinou bych si určitě rozuměla.
5/26/17 Skype s rodiči - ani jsem moc nemluvila, spíš mi vyprávěli o tom, jaký je New York a jaké by to bylo, až bych přijela. Dostala jsem kontakt na jejich stávající au pair Míšu, abych jí mohla napsat a ona mi o nich mohla říct ten "pravdivý příběh".
5/29/17 Skype s Miškou - opět jsem toho moc nenamluvila, ale opravdu hodně jsem se dozvěděla. Vážně vše o tom, jaké to je žít v téhle konkrétní rodině, jakou má New York atmosféru a tak. Skypovaly jsme asi půl hoďky a Míša byla vážně zlatá.
5/30/17  (asi hodinu po našem hovoru s Míšou) email od LCC z New Yorku o tom, že bude bude moje koordinátorka a moc se těší, až mě pozná. V tuhle chvíli jsem si vůbec nebyla jistá, co se děje. Hned jsem psala Míše, zda se nejedná o nějaký podvod a místo toho jsem zjistila, že rodina hned nahlásila, že se jim líbím a asi budeme chtít match.
6/2/17 Skype s rodiči a dětmi - malá mi zamávala a utekla si sníst papriku mimo záběr a chlapeček běhal všude kolem. Takže jsme si jen v rychlosti řekli, jaké jsou mé plány na léto a že ještě s agenturou proberou, jaký termín by jim nejvíce vyhovoval.
6/5/17 hovor z Nizozemského čísla... Volala paní z Bostonské pobočky CulturalCare s gratulacemi k umístění do rodiny a otázkou, zda 8/28/17 zní jako dobrý nápad pro datum odletu. Tento datum jsem navrhla rodině poté, co jsme zjistili, že na svatbu bych tu prostě zůstat nemohla s tím, že pokud by to pro ně bylo stále pozdě, tak poletím klidně dříve. Počítala jsem tedy spíše s druhým týdnem v srpnu. Ale rodina mě mile překvapila. Takhle stihnu alespoň rozlučku se svobodou.
6/7/17 letenky do New Yorku!!!
Matchla jsem tedy s rodinou, která by mohla být ta pravá a mám pocit, že čekání se opravdu vyplatilo! Nedokážete si ani představit, jak moc se těším, až vystoupím z letadla na JFK!

O letenkách a všem, co následuje po matchi s rodinou zase příště.
Dobrou noc,

Dee x

No comments:

Post a Comment